PPF NL logoPEACE PARKS FOUNDATION

Nationale Postcode Loterij verlengt samenwerking Peace Parks Foundation

27 Oktober 2016

Stellenbosch, 27 oktober 2016 - De Nationale Postcode Loterij verlengt de samenwerking met Peace Parks Foundation met vijf jaar. Sinds 2002 heeft de organisatie 34 miljoen euro ontvangen van de Nationale Postcode Loterij. Deze maand, in het laatste jaar van de overeenkomst, is de samenwerking geëvalueerd. De Raad van Commissarissen besloot daarop de samenwerking voort te zetten. Ook in de periode 2017 tot en met 2021 ontvangt Peace Parks Foundation steun voor haar werkzaamheden.
De investering betekent een nieuwe impuls voor tal natuurbeschermingsprogramma’s in Afrika, bijvoorbeeld steun in de strijd tegen neushoorns. Margriet Schreuders, Hoofd Goede Doelen, Nationale Postcode Loterij: “De Peace Parks Foundation realiseert bijzondere grensoverschrijdende natuurgebieden in Zuid-Afrika en ondersteunt daarbij economische ontwikkeling, het behoud van biodiversiteit en regionale stabiliteit. De Nationale Postcode Loterij vindt het belangrijk om dit werk te blijven steunen en kan dat ook dankzij de bijdrage van 2,7 miljoen deelnemers.”

Peace Parks Foundation enorm blij met steun

Werner Myburgh, CEO Peace Parks Foundation: “We zijn ontzettend blij met de bijdrage. We maken grote stappen in het beschermen van neushoorns, creëren economische kansen voor de lokale bevolking en bouwen aan de toekomst via duurzaam natuurbeheer en parkmanagement. De verlenging van de samenwerking betekent meer continuïteit. Dit is mede te danken aan de deelnemers aan de Nationale Postcode Loterij.”