PPF NL logoPEACE PARKS FOUNDATION

Postcode Loterij schenkt recordbedrag van 341 miljoen euro aan goede doelen

8 Februari 2017

Peace Parks Foundation ontvangt opnieuw €1,35 miljoen

John Loudon (bestuurslid Peace Park Foundation,  Michiel Verboven (Managing Director Postcode Loterij en  Frits Strietman (bestuurslid Peace Park Foundation).  Foto:  Roy Beusker Fotografie.
John Loudon (bestuurslid Peace Park Foundation, Michiel Verboven (Managing Director Postcode Loterij en Frits Strietman (bestuurslid Peace Park Foundation). Foto: Roy Beusker Fotografie.
Amsterdam, 7 februari 2017 – Peace Park Foundation ontvangt voor het 15e jaar op rij een bijdrage van de Postcode Loterij. Dit jaar kregen zij wederom een cheque van €1.350.000 om verder te werken aan de realisatie van tien grensoverschrijdende natuurparken in zuidelijk Afrika. John Loudon nam, samen met bestuurslid Frits Strietman, het bedrag in ontvangst. “De bijdrage van de Postcode Loterij is ongelooflijk belangrijk om ons werk te kunnen voorzetten en grensoverschrijdende parken te ontwikkelen.” In 2014 ontving Peace Park Foundation €14,4 miljoen uit het Droomfonds van de Postcode Loterij. “Met dat geld lukt het ons om stapje voor stapje de neushoorn beter te beschermen. De eerste positieve resultaten zijn geboekt!”
Hivos en Greenpeace ontvingen een grote bijdrage uit het Droomfonds. Zij gaan samen met de inwoners van het Amazonegebied de strijd aan tegen de verregaande ontbossing. Met elkaar gaan zij tien miljoen hectare bedreigd regenwoud en de leefgebieden van de inheemse gemeenschappen beschermen met de modernste technologieën. Dit is mogelijk dankzij een schenking van ruim €14,8 miljoen. In totaal schenkt de Postcode Loterij dit jaar een recordbedrag van ruim €341 miljoen aan 110 goede doelen. De donaties werden bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala in Koninklijk Theater Carré.
speltips fotboll gratis dubbel chans speltips betexplorer.net vinster dubbelchans fotboll val

Marker Wadden

Ook een Nederlands Natuurproject kreeg een grote bijdrage uit het Droomfonds. Met ruim 6,9 miljoen euro draagt de loterij opnieuw bij aan de Marker Wadden. Sinds 2012 is Natuurmonumenten, dankzij een bijdrage van 15 miljoen euro uit het Droomfonds, bezig om de biodiversiteit in het Markermeer te vergroten met de aanleg van een hele nieuwe eilandengroep.

Dankzij de 2,8 miljoen deelnemers groeide de opbrengst van de Postcode Loterij het afgelopen jaar naar ruim 682 miljoen euro. Omdat de loterij de helft van de opbrengsten schenkt aan goede doelen, groeide ook deze bijdrage, met bijna 14 miljoen euro. De ruim 341 miljoen euro die de Postcode Loterij dit jaar doneert aan goede doelen is verdeeld onder 110 organisaties. In totaal heeft de loterij sinds 1989 ruim vijf miljard euro geschonken aan goede doelen. Een overzicht van alle schenkingen is terug te vinden op de website van de Postcode Loterij.

Dankbaarheid

De Postcode Loterij is al meer dan 15 jaar een trouwe supporter van het werk van Peace Parks Foundation. Peace Parks Foundation ontving dit jaar haar jaarlijkse donatie van €1,35 miljoen. In 2014 ontvingen Peace Parks Foundation en het Wereld Natuur Fonds €14,4 miljoen uit het Droomfonds voor hun project ‘Neushoorns zijn goud waard’ om in Afrika de neushoorn van de ondergang te redden.

Tot zover heeft Peace Parks Foundation meer dan €35 miljoen uit de Postcode Loterij ontvangen.

Onze dankbaarheid naar de Nationale Postcode Loterij en wellicht nog belangrijker, de spelers van Postcode Loterij, is onbeschrijflijk groot!

Indien u meer over Peace Parks Foundation of ons Droomproject wilt weten, neemt u dan contact op met John Loudon, Director Peace Parks Foundation, of +31 62 250 0670