PPF NL logoPEACE PARKS FOUNDATION

Peace Parks ontvangt voor 16e keer een bijdrage

17 Februari 2018

Ambassadeur PostcodeLoterij Nicolette van Dam en Willem Russell (Voorzitter Peace Parks Nederland). Fotocredits: Roy Beusker Fotografie
Ambassadeur PostcodeLoterij Nicolette van Dam en Willem Russell (Voorzitter Peace Parks Nederland). Fotocredits: Roy Beusker Fotografie
Peace Park Foundation ontvangt voor het 16e jaar op rij een bijdrage van de Postcode Loterij. Dit jaar kregen zij wederom een cheque van €1.350.000 om verder te werken aan de realisatie van tien grensoverschrijdende natuurparken in zuidelijk Afrika.
Voorzitter Russell nam het bedrag in ontvangst. “De bijdrage van de Postcode Loterij is ongelooflijk belangrijk om ons werk te kunnen voorzetten en grensoverschrijdende parken te ontwikkelen.” In 2014 ontving Peace Park Foundation €14,4 miljoen uit het Droomfonds van de Postcode Loterij. “Met dat geld lukt het ons om stapje voor stapje de neushoorn beter te beschermen. De eerste positieve resultaten zijn geboekt!”


Goede doelen waren opnieuw de winnaars op het jaarlijkse Goed Geld Gala waar de Postcode Loterij de opbrengsten uit de lotverkoop van het afgelopen jaar verdeelt. Dankzij de loterijdeelnemers ontvangen 112 goededoelenorganisaties die werken aan een betere wereld een financiële bijdrage.


Rutgers
Rutgers ontvangt een donatie van 11,9 miljoen euro uit het Droomfonds van de Postcode Loterij. Rutgers gaat met de schenking veilige abortusmiddelen wereldwijd beschikbaar maken en vrouwen in Ethiopië en Kenia voorlichten over voorbehoedsmiddelen, en veilige abortus. Jaarlijks ondergaan circa 22 miljoen vrouwen een onveilige abortus, waardoor er per jaar 5 miljoen vrouwen achterblijven met ernstige complicaties zoals onvruchtbaarheid en chronische ontstekingen. Deze en vele andere donaties maakte de Postcode Loterij bekend tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala in Koninklijk Theater Carré.


Leonardo DiCaprio spreekt klimaatzorgen uit
Acteur en milieuactivist Leonardo DiCaprio sprak namens de door hem in 1998 opgerichte stichting, de Leonardo DiCaprio Foundation (LDF). In zijn speech sprak hij zijn zorg uit over de onomkeerbare effecten die hebzucht en onverschilligheid hebben op onze planeet. DiCaprio: “Als we meer vernieuwers hebben als de Postcode Loterij, die zorgen voor veel geld waarmee we een echt, tastbaar verschil kunnen maken, dan hebben we een kans dat we het tij nog kunnen keren en deze prachtige planeet kunnen beschermen.” Na zijn speech werd DiCaprio verrast met een cheque van 900.000 euro. Met deze bijdrage kan de LDF wereldwijd werken aan een gezond klimaat, het beschermen van bedreigde diersoorten en het herstellen van ecosystemen

Postcode Loterij schenkt ruim 357 miljoen euro aan goede doelen. Fotocredits: Roy Beusker Fotografie
Postcode Loterij schenkt ruim 357 miljoen euro aan goede doelen. Fotocredits: Roy Beusker Fotografie


Recordbedrag voor goede doelen
Dankzij de 2,9 miljoen deelnemers groeide de opbrengst van de Postcode Loterij het afgelopen jaar naar ruim 715 miljoen euro. Omdat de loterij de helft van de opbrengsten schenkt aan goede doelen, groeide ook deze bijdrage, met bijna 16 miljoen euro. De ruim 357 miljoen euro die de Postcode Loterij dit jaar doneert aan goede doelen is verdeeld onder 112 organisaties. In totaal heeft de loterij sinds 1989 ruim 5,4 miljard euro geschonken aan goede doelen. Een overzicht van alle schenkingen is terug te vinden op de website van de Postcode Loterij.


Dankbaarheid
De Postcode Loterij is al meer dan 16 jaar een trouwe supporter van het werk van Peace Parks Foundation. Peace Parks Foundation ontving dit jaar haar jaarlijkse donatie van €1,35 miljoen. In 2014 ontvingen Peace Parks Foundation en het Wereld Natuur Fonds €14,4 miljoen uit het Droomfonds voor hun project ‘Neushoorns zijn goud waard’ om in Afrika de neushoorn van de ondergang te redden. Tot zover heeft Peace Parks Foundation meer dan €36 miljoen uit de Postcode Loterij ontvangen.


Indien u meer over Peace Parks Foundation of ons Droomproject wilt weten, neemt u dan contact op met John Loudon, Director Peace Parks Foundation, of +31 62 250 0670