PPF NL logoPEACE PARKS FOUNDATION

PEACE PARKS FOUNDATION - NEDERLAND

Rhino Protection Programma

Peace Parks Foundation (PPF) heeft mede dankzij de bijdrage van Nationale Postcode Loterij vooruitgang geboekt in de strijd tegen de stroperij van neushoorns. Er zijn diverse belangrijke projecten in gang gezet met vooraanstaande partners.

Hier treft u een overzicht aan van de belangrijkste projecten.

Peace Parks Foundation ontvangt opnieuw € 1,35 miljoen

http://www.postcodeloterij.nl/goede-doelen/alle-goede-doelen/peace-parks-foundation-1.htm Opnieuw heeft Peace Parks als vaste beneficiant tijdens het 6 februari 2017 gehouden Goed Geld Gala €1,350.000 ontvangen van de Nationale Postcode Loterij. Tot zover heeft Peace Parks Foundation meer dan €35 miljoen uit de Nationale Postcode Loterij ontvangen. Onze dankbaarheid naar de Nationale Postcode Loterij en wellicht nog belangrijker, de spelers van Postcode Loterij, is onbeschrijflijk groot!. ....... Meer informatie

Onze werkzaamheden

Peace Parks Foundation werkt nauw samen met overheden, lokale gemeenschappen en de particuliere sector om de unieke natuur van zuidelijk Afrika te beschermen. Naast behoud van waardevolle natuur brengen de peace parks lokale economische ontwikkeling.

Peace Parks Foundation werkt in rurale gebieden door via regionale en lokale overheden te investeren in innovatie van ecotoerisme, onderwijs, infrastructuur en bovenal in het opzetten van politieke dialogen.

Training & onderzoek

Het ondersteunen van trainingsinstituten zoals

zorgt voor een langetermijninvestering in de mensen die leven in en rondom de peace parks. Peace Parks Foundation ondersteunt ook onderzoek op het gebied van dierziekte en welzijn via een speciaal veterinair programma en het Hans Hoheisen Wildlife Onderzoeksstation.

Achtergrond

© Roy Beusker/NPL
© Roy Beusker/NPL
Peace Parks Foundation is opgericht in 1997 in Zuid-Afrika door de voormalige president van Zuid-Afrika Nelson Mandela, wijlen Prins Bernhard der Nederlanden en de Zuid-Afrikaanse zakenman dr. Anton Rupert.

Samen deelden ze een visie om een netwerk van beschermde natuurgebieden en verscheidene ecosystemen over internationale grenzen te koppelen. Zo wordt de biodiversiteit van zuidelijk Afrika gewaarborgd en tegelijkertijd komt het ten goede van de rurale gemeenschappen.

Peace Parks Foundation

Kijk voor meer informatie op de website van de Peace Parks Foundation in Zuid-Afrika.

Het werk omvat het aansporen van de politiek, promoten van op gezamenlijke planning- en managementstructuren, het stimuleren van goed bestuur en effectief fondsenmanagement waarbij fondsen optimaal worden ingezet in de projecten in het veld.