PPF NL logoPEACE PARKS FOUNDATION

Maloti-Drakensberg

In 2001 hebben de regeringen van Lesotho en Zuid-Afrika een overeenkomst met elkaar gesloten en het Maloti-Drakensberg Transfrontier Conservation and Development Area opgericht.

Dit project zorgt ervoor dat de economische leefomstandigheden van de lokale gemeenschappen zullen worden verbeterd en dat zij kunnen profiteren van ecotoerisme.

Het gebied bevat veel endemische montane plantensoorten wat het een belangrijk ecologisch gebied maakt. Binnen het Maloti-Drakensberg Transfrontier Conservation and Development Area valt ook het werelderfgoed uKhahlamba Drakensberg. Het gebied doet dienst als belangrijkste natuurlijke waterbekken voor de bevolking uit Lesotho en Zuid-Afrika.
In samenwerking met een groep belanghebbende partijen heeft Peace Parks Foundation een visie en doelstelling opgezet voor het progamma ‘Payment for Ecosystem Services’ in het waterbekken van Upper Thukela. Peace Parks Foundation steunt ook de ontwikkeling van management- en toerismeplannen voor het Lesotho Sehlabathebe National Park, evenals de infrastructurele ontwikkeling van het park.

Voor meer informatie bezoek de Maloti-Drakensberg website.