PPF NL logoPEACE PARKS FOUNDATION

Southern African Wildlife College

In 1997 werd met dank aan het Wereld Natuur Fonds Zuid-Afrika het Southern African Wildlife College (SAWC) opgericht. Het doel van SAWC is om extra deskundigheid te ontwikkelen onder het personeel wat reeds werkzaam is in de sector.

Elk jaar brengt de opleiding zeer competente gediplomeerde arbeidskrachten voort met praktijkervaring en essentiële management vaardigheden op het gebied van natuurbehoud, leiderschap en parkmanagement.

De College heeft een brede opzet met onder andere trainingen in: het tegengaan van stropen, het ontwikkelen van infrastructuur, brandbestrijding, GIS- en computervaardigheden, communicatie tussen betrokken partijen.

 

Samen bouwen aan een duurzame toekomst

Tot op heden heeft het SAWC meer dan 3 000 studenten opgeleid als natuurbeheerders, opbouwwerkers, natuurgidsen, rangers en toeristengidsen. Meer dan 90% van de 27 afgestudeerden uit het opleidingsjaar van 2011 zijn gepromoveerd binnen het bedrijf waarbij ze voor de studie werkzaam waren.

Het bedrijfsplan van 2010-2014 is gericht op de registratie van het SAWC als privé onderwijsinstituut in het hoger onderwijs. Hierdoor zal het mogelijk zijn voor de afgestudeerden om verder te studeren aan de universiteit.
Voor meer informatie over het programma, kunt u contact opnemen in Nederland met John Loudon.