PPF NL logoPEACE PARKS FOUNDATION

SA College for Tourism

Elk jaar kunnen 90 jonge vrouwen uit de omgeving van de Peace Parks zich plaatsen voor de opleiding op het SA College for Tourism.

Tijdens de opleiding doen de studenten praktische evaring en vaardigheden op, waarmee ze later kunnen werken in een hotel, een lodge of zelfs hun eigen onderneming kunnen starten. De training biedt niet alleen een toekomstig bestaan voor de vrouwen uit de lokale gemeenschappen in en rondom de Peace Parks, maar creëert een economisch duurzame toekomst voor deze vrouwen en hun kinderen.

Ecotoerisme is een integraal onderdeel van het succes van de grensoverschrijdende natuurgebieden. Het opleidingsinstituut, gevestigd in Graaff-Reinet, Zuid-Afrika is in 2000 opgericht door de Rupert Family Foundation.

Het kwalificatiesysteem is gekoppeld aan de School van Toerisme, Hospitality en Sport van de Central University of Technology in de Vrijstaat. De universiteit heeft de rol als externe examinator en heeft evenzeer het accreditatiesysteem ontwikkeld voor de 1-jarige opleiding.

De studenten worden onderricht in vijf disciplines

  • Ondernemerschap & toerisme
  • Accommodatie management en beheer
  • Kookvaardigheden
  • Organisatie en management van eten en drinken
  • Gastvrijheid en receptiediensten

Programma — Adopteer een Student

De studenten uit verschillende landen van zuidelijk Afrika kunnen worden opgeleid omdat ze worden gesponsord door particuliere donateurs of door het programma – adopteer een student.

Voor meer informatie over het programma - adopteer een student, kunt u contact opnemen in Nederland met John Loudon.

Zweedse Postcode Loterij genereuze ondersteuning

De steun van de Zweedse Postcode Loterij maakt het mogelijk om jaarlijks 90 vrouwen op te leiden in het vak accommodatie management en beheerDe Zweedse Postcode Loterij ondersteunt ook, de in januari 2010 opgerichte, SA College for Tourism Tracker Academy met het doel eeuwenoude traditionele kennis van spoorzoeken te behouden. Vanaf 2011 worden jaarlijks zestien spoorzoekers in opleiding getraind via de Tracker Academy.