PPF NL logoPEACE PARKS FOUNDATION

The Tracker Academy

De SA College for Tourism Tracker Academy is opgericht in januari 2010 met als doel het behoud van de eeuwenoude traditionele kennis van spoorzoeken. Sinds 2011 worden jaarlijks zestien ‘spoorzoekers in opleiding’ opgeleid aan de Academy.

Door de unieke Afrikaanse flora en fauna is toerisme de snelst groeiende industrieën in zuidelijk Afrika. Er is vraag van zowel safariondernemingen, lodge-eigenaren en de overheid naar professionele spoorzoekers met grondige kennis over planten en dieren.

In 2009 is de tracker training toegevoegd aan het curriculum van de opleiding van het SA College for Tourism. De 1-jarige opleiding, uniek in zuidelijk Afrika, wordt gegeven door dhr. Van Heerden samen met twee ervaren trainers op twee locaties in Zuid-Afrika.

Namelijk Samara Private Game Reserve in de Oost-Kaap en Londolozi Private Game Reserve in Mpumalanga. Na het succesvol afronden van hun opleiding kunnen de studenten aan het werk in de toeristische sector, de overheid of bij een lodge.

De opleiding is geaccrediteerd met CATHSSETA en goedgekeurd door de Field Guides Association of South Africa (FGASA). De verschillende onderdelen van de opleiding richten zich op kennis van spoorzoeken, natuurbehoud en maar ook ander competenties zoals lezen en schrijven en life-skills op het gebied van seksuele gezondheid.