PPF NL logoPEACE PARKS FOUNDATION

Anti smokkel, intelligentie en rechterlijke macht steun
Op 29 oktober 2014 werd een historische overeenkomst getekend tussen de regering van Mozambique, Joaquim Chissano Foundation en de Peace Parks Foundation ter versterking van de inspanningen van Mozambique ter bestrijding van stroperij. De overeenkomst maakt de ontwikkeling van speciale anti-stroperij operaties in en rond Limpopo Nationaal Park mogelijk.

De ondersteuning van het gerechtelijk apparaat in Mozambique om de nieuwe wet Coservation Areas Act effectief ten uitvoer te brengen is onderdeel van het project. Dit zorgt ervoor dat er veel strengere straffen komen voor iedereen die betrokken is bij illegale handel in wildlife producten.

Onderzoek criminaliteit Wildlife

Peace Parks Foundation werkt nauw samen met autoriteiten in Zuid-Afrika en Mozambique met het doel gespecialiseerde onderzoekscapaciteit te realiseren voor het verzamelen van informatie en het opbouwen van zaken tegen daders. Een primaire focus is een betere coördinatie van de activiteiten tussen veiligheidsdiensten door het centraal verzamelen en analyseren van informatie.

Anti-smokkel

The Wildlife Justice Commission - een onafhankelijke Commissie die bewijsmateriaal verzamelt, rechtszaken voorbereidt, politieke lobby coördineert en de publieke druk om te stoppen met criminaliteit tegen dieren in het wild opvoert – werd officieel gelanceerd in Den Haag in oktober 2015. Dit is mogelijk gemaakt door Wereld Natuurfonds Nederland, mede-ontvanger van de bijdrage van het Droom Fonds van de Nationale Postcode Loterij.

Terug naar Rhino Protection Programma