PPF NL logoPEACE PARKS FOUNDATION

Communicatie en handhaving

Terugdringen vraag Vietnam

In 2014 startte Peace Parks Foundation samen met de Wilderness Foundation (WF) en Soul Music and Performing Arts Academy een campagne die 15000 Vietnamese jongeren van twaalf internationale scholen in Ho Chi Minh stad bekend maakte met de problematiek rondom het stropen van neushoorns. Jongeren werden uitgenodigd deel te nemen aan een zogenaamde neushoorn-competitie.

Uit meer dan 1500 inzendingen werden 22 winnaars geselecteerd die tijdens een reis in Zuid-Afrika mochten leren over neushoorns en het behoud en bescherming van de dieren.

Jongeren namen deel aan een trail door de wildernis, brachten tijd door met neushoorn-kalveren en sloten aan bij diverse workshops.

Geïnspireerd door wat ze hebben ervaren en geleerd, keerden jongeren als ware neushoorn-ambassadeurs terug naar Vietnam. Om het succes van de campagne te continueren werd in mei 2016 de Vietnam, be my hero campagne gelanceerd.

Om te bouwen op het succes van de eerste overeenkomst met Vietnam, Vietnam, mijn held campagne werd gelanceerd in Ho Chi Minh Stad mei 2016. De campagne daagt jongeren uit zich te profileren als ambassadeur voor neushoorns en zich uit te spreken tegen stroperij. De 22 neushoorns ambassadeurs vormen het gezicht van de campagne en delen ervaring uit eigen hand. De campagne wordt gecoördineerd vanuit een lokaal kantoor in Ho Chi Minh-stad.

GLTFCA, anti-stroperij programma jeugd

Peace Parks Foundation heeft de krachten gebundeld met SANParks, de Joaquim Chissano Foundation, en SAWC om een anti-stroperij programma te ontwikkelen voor jongeren tussen 14 en 18 jaar uit dorpen in Mozambique. Het project maakt jongeren bewust van de gevaren van stroperij en benoemt de positieve punten van het behoud van wilde dieren.

De Chi Campagne

TRAFFIC en het Wereld Natuur Fonds richten zich op de vermindering van vraag naar hoorns door in te zetten op gedragsverandering onder consumenten.

De Chi campagne richt zich op het terugdringen van vraag in de rijke upper-class van Vietnam waar het gebruik van hoorns vooral als statussymbool wordt beschouwd. De ondersteuning van Peace Parks Foundation in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds Nederland is van vitaal belang voor de uitbreiding en uitrol van deze campagne.

Terug naar Rhino Protection Programma